J A D Ł O S P I S - 28.04.2025 r. - 02.05.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 28.04.2025

Krupnik z wkładką mięsną (kasza pęczak, filet z indyka, ziemniaki, marchew, por seler, pietruszka) zabielana jogurtem naturalnym, świeża natka pietruszki,
Makaron „kokardka” z dodatkiem musu jabłkowo – cynamonowego,
Kompot truskawkowy,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

WTOREK
29.04.2025

Zupa kalafiorowa (kalafior, ryż, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, świeża natka pietruszki,
Strogonow (szynka, pieczarki, papryka, koncentrat pomidorowy, przyprawy), kluski śląskie (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, masło),
Kompot wiśniowy,
Soczek owocowy,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

ŚRODA
30.04.2025

Zupa koperkowa (koperek, makaron „muszelka”, marchew, por, seler, pietruszka, masło, przyprawy), zabielana jogurtem naturalnym, chleb graham,
Kotlet mielony smażony (karkówka, jaja, mąka pszenna, przyprawy, bułka tarta), ziemniaki,
Ćwikła z dodatkiem chrzanu,
Kompot wieloowocowy,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

CZWARTEK
01.05.2025

ŚWIĘTO PRACY

zawiera alergeny: -

PIĄTEK
02.05.2025

-

zawiera alergeny: -

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.