J A D Ł O S P I S - 03.11.2025 r. - 07.11.2025 r. 

PONIEDZIAŁEK 03.11.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, wędlina drobiowa, pomidor, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa węgierska (filet z indyka, koncentrat pomidorowy, marchew, por, seler, pietruszka, ziemniaki) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, makaron z serem białym na słodko lub słono, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Kiwi,

      zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
      mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

WTOREK
04.11.2025

     
      Śniadanie: Kasza jaglana na mleku (mleko, kasza jaglana, jabłko, cynamon), chała, masło,
      Obiad: 
Rosół (kurczak, marchew, seler, pietruszka, cebula) makaron „nitki”, natka pietruszki, kotlet z        fileta w złotej panierce (filet z indyka, jaja, mąka pszenna, mleko, bułka tarta), ziemniaki (masło),              mizeria (ogórek świeży, szczypiorek, jogurt naturalny, śmietana), kompot truskawkowy,
      Podwieczorek: Mandarynka

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

ŚRODA
05.11.2025

Śniadanie: Bułka grahamka, masło, serek „bieluch”, wędlina drobiowa, sałata masłowa, herbata z cytryną, 
Obiad: Zupa brokułowa (brokuł, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, kaszotto  (kasza pęczak, filet z indyka, warzywa na patelnię) polane sosem pomidorowym, kompot wieloowocowy,, 
Podwieczorek: Trufle – wyrób własny (płatki owsiane, daktyle, mleko, kakao)

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, 
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, 
gluten, mleko i produkty pochodne

CZWARTEK
06.11.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, jajecznica, papryka, mleko na ciepło,    
Obiad: Zupa ryżowa (ryż, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalny, natka pietruszki, schab pieczony w przyprawach, ziemniaki (masło), fasolka szparagowa na ciepło (bułka trata, masło, olej), kompot wiśniowy, 
Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, 
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, 
gluten, mleko, jaja, orzechy

PIĄTEK
07.11.2025

Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, serek ziarnisty z dodatkiem słonecznika, rukola, kakao 
Obiad: Zupa wojskowa (groch łuskany, marchewka, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, ryba po grecku pieczona w piecu, ziemniaki (masło), sos warzywny (marchew, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy), kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Gruszka,

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, 
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba, 
 

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.