PONIEDZIAŁEK 13.10.2025
|
Śniadanie: Chleb pszenny, masło, krakowska sucha, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku, Obiad: Krupnik z wkładką mięsną (filet z indyka, kasza jęczmienna, marchew, por, seler, pietruszka) zabielana śmietaną, natka pietruszki, kopytka omaszczone masełkiem (ziemniaki, mąka pszenna, jaja) surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Banan,
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja
|
WTOREK 14.10.2025
|
Śniadanie: Mleko na ciepło z dodatkiem makaronu „literka”, chałka, masło, serek waniliowy, Obiad: Zupa porowa (por, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, gulasz wieprzowy, kasza pęczak, brokuł na parze polany masełkiem z dodatkiem czosnku, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Gruszka,
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca
|
ŚRODA 15.10.2025
|
Śniadanie: Chleb graham, masło, pasta z sersa białego z makrelą, roszponka, herbata z cytryną, Obiad: Zupa grysikowa (kasza manna, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana śmietaną, natka pietruszki, pulpety pieczone w piecu (filet z indyka, jaja, mąka pszenna), ziemniaki, surówka warzywna (kapusta pekińska, marchewka, ogórek świeży, rzodkiewka, jogurt naturalny, śmietana) kompot wiśniowy, Podwieczorek: Raffaello – wyrób własny (kasza jaglana, wiórki koksowe, mleko kokosowe)
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja sezam, gluten, orzechy, pirosiarczan sodu,
|
CZWARTEK 16.10.2025
|
Śniadanie: Bułka graham, masło, parówki, pomidor, ketchup, kawa zbożowa na mleku, Obiad: Zupa ogórkowa (ogórek kiszony, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka, masło) koper świeży, zabielana jogurtem naturalnym, spaghetti (filet z indyka, marchew, seler, pietruszka, puszka pomidorów, ser żółty, koncentrat pomidorowy, czosnek, świeża bazylia i oregano, masło), kompot truskawkowy, Podwieczorek: Soczek owocowy,
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja
|
PIĄTEK 17.10.2025
|
Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, omlet pieczony ze szczypiorkiem, papryka, mleko na ciepło, Obiad: Zupa z fasoli (fasola „Jaś”, makaron „muszelka”, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielany jogurtem naturalnym, natka pietruszki, paluszki rybne smażone (ryba, mąka pszenna, jaja), ziemniaki (masło), kapusta kiszona, marchewka, cebula, jabłko, natka pietruszki, oliwa z oliwek, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe,
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, mleko, skorupiaki, mięczaki, jaja, ryba,
|