J A D Ł O S P I S - 03.11.2025 r. - 07.11.2025 r.
|
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 |
Makaron z serem białym na słodko lub słono,
Kompot wieloowocowy,
zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, |
|
WTOREK |
Rosół (kurczak, marchew, seler, pietruszka, cebula) makaron „nitki”, natka pietruszki,
Kotlet z fileta w złotej panierce (filet z indyka, jaja, mąka pszenna, mleko, bułka tarta), ziemniaki (masło),
Mizeria (ogórek świeży, szczypiorek, jogurt naturalny, śmietana),
Kompot truskawkowy,
zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja |
|
ŚRODA |
Zupa brokułowa (brokuł, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pieczywo graham,
Kaszotto (kasza pęczak, filet z indyka, warzywa na patelnię) polane sosem pomidorowym,
Kompot wieloowocowy,
zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, |
|
CZWARTEK |
Zupa ryżowa (ryż, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalny, natka pietruszki, pieczywo pszenne,
Schab pieczony w przyprawach, ziemniaki (masło),
Fasolka szparagowa na ciepło (bułka trata, masło, olej),
Kompot wiśniowy,
zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, |
|
PIĄTEK |
Zupa wojskowa (groch łuskany, marchewka, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pieczywo pełnoziarniste,
Ryba po grecku pieczona w piecu, ziemniaki (masło),
Sos warzywny (marchew, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy),
Kompot wieloowocowy,
zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba, |
*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.