J A D Ł O S P I S - 15.09.2025 r. - 19.09.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025 |
Krupnik z wkładką mięsną (filet z indyka, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka) zabielany jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pieczywo pszenne, zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, sezam, łubin, |
WTOREK |
Rosół na wywarze mięsno – warzywnym (kurczak, marchew, seler, pietruszka, cebula) z dodatkiem makaronu „nitki”, zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja, |
ŚRODA |
Zupa pomidorowa (marchew, por, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy, masło) z makaronem „muszelka” zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, |
CZWARTEK |
Zupa z białych warzyw (ziemniaki, cebula, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, groszek ptysiowy, zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy arachidowe, dwutlenek siarki, sezam, jaja |
PIĄTEK |
Zupa z ciecierzycy (ciecierzyca, puszki pomidorów, ziemniaki, czosnek, marchewka, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pieczywo pełnoziarniste, zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba, jaja, |
*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.