PONIEDZIAŁEK 17.03.2025
|
Śniadanie: Chleb pszenny, masło, ser żółty, papryka, mleko na ciepło, Obiad: Krupnik z wkładką mięsną (kasza jęczmienna, ziemniaki) zabielany śmietaną, wywar warzywny, świeża natka pietruszki, placki ziemniaczane (ziemniaki, cebula, czosnek, mąka ziemniaczana, jaja) z dodatkiem pasty z sera białego, rzodkiewki, szczypiorku, jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Pomarańcza
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,
|
WTOREK 18.03.2025
|
Śniadanie: Bułka grahamka, masło, serek ziarnisty, pomidor, kakao, Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana śmietaną, wywar warzywny, świeża natka pietruszki, schab pieczony w sosie własnym, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, ogórka świeżego, rzodkiewki, jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wiśniowy, Podwieczorek: Banan
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, soja, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
|
ŚRODA 19.03.2025
|
Śniadanie: Chleb graham, masło, pasta z sera białego z tuńczykiem, śmietana, pomidor, kawa zbożowa na mleku, Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana śmietaną, wywar warzywny, eskalopki (filet z indyka, ser mozzarella) pieczone w piecu, ziemniaki, marchewka „mini” na ciepło, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Kiwi
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,
|
CZWARTEK 20.03.2025
|
Śniadanie: Chleb, pszenny, masło, wędlina drobiowa, rukola, herbata z cytryną, Obiad: Zupa jesienna z dodatkiem papryki zabielana śmietaną, wywar warzywny, świeża natka pietruszki, fasolka po bretońsku (fasola „Jaś”, kiełbasa wiejska, koncentrat pomidorowy) pieczywo pszenne, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Panna cotta (kasza manna, mleko) musem z borówek amerykańskich
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne,
|
PIĄTEK 21.03.2025
|
Śniadanie: Cheb pełnoziarnisty, masło, serek śmietanowy, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku, Obiad: Zupa ryżowa zabielana śmietaną, wywar warzywny, świeża natka pietruszki, paluszki rybne smażone, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, cebuli i natki pietruszki polane oliwą z oliwek, kompot truskawkowy, Podwieczorek: Soczek owocowy
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja, mięczaki, ryba,
|