J A D Ł O S P I S - 17.03.2025 r. - 21.03.2025 r. 

PONIEDZIAŁEK 17.03.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, ser żółty, papryka, mleko na ciepło,
Obiad: Krupnik z wkładką mięsną (kasza jęczmienna, ziemniaki) zabielany śmietaną, wywar warzywny, świeża natka pietruszki, placki ziemniaczane (ziemniaki, cebula, czosnek, mąka ziemniaczana, jaja) z dodatkiem pasty z sera białego, rzodkiewki, szczypiorku, jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Pomarańcza

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

WTOREK
18.03.2025

Śniadanie: Bułka grahamka, masło, serek ziarnisty, pomidor, kakao,
Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana śmietaną, wywar warzywny, świeża natka pietruszki, schab pieczony w sosie własnym, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, ogórka świeżego, rzodkiewki, jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wiśniowy,
Podwieczorek: Banan

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, soja,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

ŚRODA
19.03.2025

Śniadanie: Chleb graham, masło, pasta z sera białego z tuńczykiem, śmietana, pomidor, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana śmietaną, wywar warzywny, eskalopki (filet z indyka, ser mozzarella) pieczone w piecu, ziemniaki, marchewka „mini” na ciepło, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Kiwi

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

CZWARTEK
20.03.2025

Śniadanie: Chleb, pszenny, masło, wędlina drobiowa, rukola, herbata z cytryną,
Obiad: Zupa jesienna z dodatkiem papryki zabielana śmietaną, wywar warzywny, świeża natka pietruszki, fasolka po bretońsku (fasola „Jaś”, kiełbasa wiejska, koncentrat pomidorowy) pieczywo pszenne, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Panna cotta (kasza manna, mleko) musem z borówek amerykańskich

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
mleko i produkty pochodne,

PIĄTEK
21.03.2025

Śniadanie: Cheb pełnoziarnisty, masło, serek śmietanowy, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa ryżowa zabielana śmietaną, wywar warzywny, świeża natka pietruszki, paluszki rybne smażone, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, cebuli i natki pietruszki polane oliwą z oliwek, kompot truskawkowy,
Podwieczorek: Soczek owocowy

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja, mięczaki, ryba,

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.