PONIEDZIAŁEK 28.04.2025
|
Śniadanie: Chleb pszenny, masło, krakowska sucha, pomidor, kawa zbożowa na mleku, Obiad: Krupnik z wkładką mięsną (kasza pęczak, filet z indyka, ziemniaki, marchew, por seler, pietruszka) zabielana jogurtem naturalnym, świeża natka pietruszki, makaron „kokardka” z dodatkiem musu jabłkowo – cynamonowego, kompot truskawkowy, Podwieczorek: Pomarańcza
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
|
WTOREK 29.04.2025
|
Śniadanie: Chleb graham, masło, pasta z sera białego (ser biały, jaja, szczypiorek, jogurt naturalny), papryka, herbata z cytryną, Obiad: Zupa kalafiorowa (kalafior, ryż, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, świeża natka pietruszki, strogonow (szynka, pieczarki, papryka, koncentrat pomidorowy, przyprawy), kluski śląskie (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, masło), kompot wiśniowy, soczek owocowy, Podwieczorek: Shake owocowy
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne,
|
ŚRODA 30.04.2025
|
Śniadanie: Chleb graham, masło, wędlina drobiowa, kiełki, kakao, Obiad: Zupa koperkowa (koperek, makaron „muszelka”, marchew, por, seler, pietruszka, masło, przyprawy), zabielana jogurtem naturalnym, chleb graham, kotlet mielony smażony (karkówka, jaja, mąka pszenna, przyprawy, bułka tarta), ziemniaki, ćwikła z dodatkiem chrzanu, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, soja, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja, gluten, mleko, orzechy,
|
CZWARTEK 01.05.2025
|
ŚWIĘTO PRACY
zawiera alergeny: -
|
PIĄTEK 02.05.2025
|
Śniadanie: Owsianka (płatki owsiane, mleko, słonecznik, orzechy włoskie, banan), Obiad: Zupa ziemniaczana (ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, paluszki rybne smażone, ryż, marchewka z jabłkiem polana jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy, Podwieczorek: Soczek owocowy
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, gorczyca, soja, jajka, dwutlenek siarki, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, mięczaki,
|