J A D Ł O S P I S - 15.09.2025 r. - 19.09.2025 r. 

PONIEDZIAŁEK 15.09.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, parówki, pomidor, ketchup, herbata z cytryną,, 
Obiad: Krupnik z wkładką mięsną (filet z indyka, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka) zabielany jogurtem naturalnym, natka pietruszki, makaron „kokardka” (masło) z musem jabłkowo – cynamonowym, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Shake owocowy – wyrób własny (mleko)

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, sezam, łubin,
mleko i produkty pochodne, 

WTOREK
16.09.2025

Śniadanie: Chleb graham, masło, pasta z sera białego z tuńczykiem, jogurt naturalny, papryka, mleko na ciepło,
Obiad: Rosół na wywarze mięsno – warzywnym (kurczak, marchew, seler, pietruszka, cebula) z dodatkiem makaronu „nitki”, kotlet z fileta z indyka w złotej panierce (jaja, mąka, bułka tarta), ziemniaki (masło), mizeria z ogórków świeżych i szczypiorku polana jogurtem naturalnym i śmietaną, kompot wiśniowy,
Podwieczorek: Arbuz

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja

ŚRODA
17.09.2025

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko, daktyle, orzech włoski, banan)
Obiad: Zupa pomidorowa (marchew, por, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy, masło) z makaronem „muszelka” zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, schab duszony w ziołach i w sosie własnym, ziemniaki (masło), brokuł na parze polany masełkiem z dodatkiem czosnku, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Jabłko

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

CZWARTEK
18.09.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, omlet (jaja, szczypiorek) pieczony w piecu, pomidor, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa z białych warzyw (ziemniaki, cebula, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, groszek ptysiowy, bigos (kapusta kiszona, karkówka, śliwki suszone, koncentrat pomidorowy), pieczywo pszenne, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Proziaki -wyrób własny (kefir, mąka pszenna)

      zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, 
      mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy arachidowe, dwutlenek siarki,              sezam, jaja, 
      gluten, mleko i produkty pochodne,

PIĄTEK
19.09.2025

Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, serek ziarnisty z dodatkiem słonecznika, rukola, kakao,
Obiad: Zupa z ciecierzycy (ciecierzyca, puszki pomidorów, ziemniaki, czosnek, marchewka, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pulpety rybne pieczone (miruna, mąka, jaja), ziemniaki (masło), ogórek kiszony z dodatkiem cebuli, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler, sezam, soja
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba, jaja
gluten, mleko i produkty pochodne, soja, orzechy,

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.