J A D Ł O S P I S - 30.01.2023 r. - 03.02.2023 r. 

PONIEDZIAŁEK 30.01.2023

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, wędlina drobiowa, rzodkiewka, herbata z cytryną,
Obiad: Zupa węgierska zabielana śmietaną, natka pietruszki, makaron "kokardki" z dodatkiem musu jabłkowo – cynamonowego, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Budyń śmietankowy

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, sezam, łubin,
gluten, mleko, jaja,

WTOREK
31.01.2023

Śniadanie: Chleb razowy, masło, pasta z sera białego z makrelą, pomidor, kakao,
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami zabielana śmietaną, gulasz z fileta z indyka, kasza gryczana prażona, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, rzodkiewki, ogórka świeżego z dodatkiem jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Banan

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, soja, ryba,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, sezam, łubin,

ŚRODA
01.02.2023

Śniadanie: Chleb graham, masło, wędlina drobiowa, papryka, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa ryżowa na wywarze warzywnym, zabielana śmietaną, kotlet mielony smażony, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, kompot truskawkowy,
Podwieczorek: Kiwi

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, sezam, łubin, jaja,

CZWARTEK
02.02.2023

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku z dodatkiem daktyli,
Obiad: Zupa jesienna z dodatkiem brukselki, natka pietruszki, fasolka po bretońsku, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Ciasteczko zbożowe

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, sezam, łubin,
gluten, mleko, orzechy,

PIĄTEK
03.02.2023

Śniadanie: Chleb rozmaitości, masło, ser żółty, sałata masłowa, mleko na ciepło,
Obiad: Zupa brokułowa zabielana śmietaną, ryba po grecku, ziemniaki, sos warzywny, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Jabłko

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, sezam, soja,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, sezam, łubin, ryba, sezam, soja,

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.