PONIEDZIAŁEK 15.09.2025
|
Śniadanie: Chleb pszenny, masło, parówki, pomidor, ketchup, herbata z cytryną,, Obiad: Krupnik z wkładką mięsną (filet z indyka, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka) zabielany jogurtem naturalnym, natka pietruszki, makaron „kokardka” (masło) z musem jabłkowo – cynamonowym, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Shake owocowy – wyrób własny (mleko)
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, soja, orzechy, sezam, łubin, mleko i produkty pochodne,
|
WTOREK 16.09.2025
|
Śniadanie: Chleb graham, masło, pasta z sera białego z tuńczykiem, jogurt naturalny, papryka, mleko na ciepło, Obiad: Rosół na wywarze mięsno – warzywnym (kurczak, marchew, seler, pietruszka, cebula) z dodatkiem makaronu „nitki”, kotlet z fileta z indyka w złotej panierce (jaja, mąka, bułka tarta), ziemniaki (masło), mizeria z ogórków świeżych i szczypiorku polana jogurtem naturalnym i śmietaną, kompot wiśniowy, Podwieczorek: Arbuz
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja
|
ŚRODA 17.09.2025
|
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko, daktyle, orzech włoski, banan) Obiad: Zupa pomidorowa (marchew, por, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy, masło) z makaronem „muszelka” zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, schab duszony w ziołach i w sosie własnym, ziemniaki (masło), brokuł na parze polany masełkiem z dodatkiem czosnku, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Jabłko
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
|
CZWARTEK 18.09.2025
|
Śniadanie: Chleb pszenny, masło, omlet (jaja, szczypiorek) pieczony w piecu, pomidor, kawa zbożowa na mleku, Obiad: Zupa z białych warzyw (ziemniaki, cebula, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, groszek ptysiowy, bigos (kapusta kiszona, karkówka, śliwki suszone, koncentrat pomidorowy), pieczywo pszenne, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Proziaki -wyrób własny (kefir, mąka pszenna)
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy arachidowe, dwutlenek siarki, sezam, jaja, gluten, mleko i produkty pochodne,
|
PIĄTEK 19.09.2025
|
Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, serek ziarnisty z dodatkiem słonecznika, rukola, kakao, Obiad: Zupa z ciecierzycy (ciecierzyca, puszki pomidorów, ziemniaki, czosnek, marchewka, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pulpety rybne pieczone (miruna, mąka, jaja), ziemniaki (masło), ogórek kiszony z dodatkiem cebuli, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler, sezam, soja mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba, jaja gluten, mleko i produkty pochodne, soja, orzechy,
|